100 лева е средната месечна сметка за парно и топла вода

100 лева е средната месечна сметка за парно и топла вода за изминалия отоплителен сезон. Топлинните счетоводители вече са готови със сметките си и предстои да ги изпратят на топлофикациите, съобщи бТВ.

С 5 лева по-евтино е било парното през изминалата зима. За поредна година хората, които имат да взимат пари, и тези, които имат да доплащат, са равен брой. Средната сума за доплащане е между 50 и 150 лева.

Увеличил се е обаче процентът на неотчетените абонати - около 4 на сто от потребителите не са допуснали топлинните счетоводители да засекат данните им и имат срок да направят това до началото на октомври.

"Отоплителният сезон беше като цяло по-топъл и температурите бяха по-високи, а и самата зима продължи по-малко - миналата година продължи 7 месеца, сега имахме 6 месеца. А и цената на енергията в едногодишен план от 1 май 2012 до 1 май 2013 се промени 4 пъти, от които само веднъж нагоре и разбира се и това се отрази на потреблението", обясни Ася Ангелова от Асоциация на топлинните счетоводители.

Споделяне

Още от България