Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1000 души арестувани в Сърбия след убийството на премиера Джинджич

0 коментара

След убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич, досега са били арестувани около 1000 души, съобщи председателят на парламента на Сърбия и Черна гора Драголюб Мичунович, цитиран от АП.

Изявлението на Мичунович бе направено, след като сръбските власти съобщиха за нови арести в службите за държавна сигурност на хора, лоялни на бившия югославски президент Слободан Милошевич.

В изявлението си Мичунович обеща постоянна яростна борба срещу престъпните банди.

Главните заподозрени за убийството на сръбския премиер - бившият командир на полувоенна част Милорад Лукович, известен като Легия, и други престъпници, обаче продължават да бъдат в неизвестност, на свобода.

В близките няколко дни ще има още арести. Все още има останки от режима на Милошевич, заяви Иван Андрич, високопоставен служител от управляващата реформистка коалиция ДОС.

Вчера сръбската полиция арестува заместник-главния прокурор Милан Сарайлич по подозрение за връзки с престъпната група - т.нар. Земунски клан, за която се смята, че е организирала убийството на Зоран Джинджич на 12 март.

Властите обвиниха Земунския клан за убийството на Джинджич и въведоха извънредно положение в Сърбия, арестувайки водещи фигури от престъпния свят и техни сътрудници в съдебната система, полицията и други държавни служби.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.