1000 души арестувани в Сърбия след убийството на премиера Джинджич

След убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич, досега са били арестувани около 1000 души, съобщи председателят на парламента на Сърбия и Черна гора Драголюб Мичунович, цитиран от АП.

Изявлението на Мичунович бе направено, след като сръбските власти съобщиха за нови арести в службите за държавна сигурност на хора, лоялни на бившия югославски президент Слободан Милошевич.

В изявлението си Мичунович обеща постоянна яростна борба срещу престъпните банди.

Главните заподозрени за убийството на сръбския премиер - бившият командир на полувоенна част Милорад Лукович, известен като Легия, и други престъпници, обаче продължават да бъдат в неизвестност, на свобода.

В близките няколко дни ще има още арести. Все още има останки от режима на Милошевич, заяви Иван Андрич, високопоставен служител от управляващата реформистка коалиция ДОС.

Вчера сръбската полиция арестува заместник-главния прокурор Милан Сарайлич по подозрение за връзки с престъпната група - т.нар. Земунски клан, за която се смята, че е организирала убийството на Зоран Джинджич на 12 март.

Властите обвиниха Земунския клан за убийството на Джинджич и въведоха извънредно положение в Сърбия, арестувайки водещи фигури от престъпния свят и техни сътрудници в съдебната система, полицията и други държавни служби.

Още от Балкани