Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1000 евро награда за този, който хване отровителя с фалшив шнапс в Берлин

0 коментара

Представител на един от големите коледни базари в Берлин предложи 1000 евро награда за човека, който хване мъжа, отровил с фалшив шнапс близо десет
души. "Мъжът, облечен в костюм на Дядо Коледа, отрови момиче на 15 години. Веднага ще дам пари на този, който го хване", заяви пред популярния вестник "Билд" 38-годишният Карл Блум, ръководител на най-големия берлински коледен базар, близо до "Александерплац", където има подвижни атракции и щандове с греяно вино, предаде Франс прес, цитирана от БТА.


"Вече 24 души отговарят за сигурността на базара, хора от спасителните служби и полицаи също са в готовност", заяви Блум.

"Отровителят" е променил начина си на действие, съобщава вестникът, като се позовава на полицейски източници.

Досега той предлагаше на минувачи да пият за раждането на негово дете, като им предлагаше бутилка шнапс, която предизвикваше спазми и загуба на съзнание. В събота обаче той налял течност в греяното вино на младо момиче. Общо десет души са били заразени от издирвания мъж, съобщи в понеделник полицията в Берлин.

Коледният базар е традиция в Германия. Много германци посещават базарите след работа или през уикенда, за да пият с колеги, приятели или семейството си греяно вино.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.