Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

100,7 млн. лв. раздава екоминистерството за проекти през 2005 г.

0 коментара

Бюджет от 100,7 млн. лв. за 2005 г. бе одобрен в понеделник от Управителния съвет на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), съобщиха от Министерството на околната среда и водите. На заседанието бе утвърден и отчетът на ПУДООС за миналата година, както и одобрени проекти за финансиране на инвестиционни и неинвестициино дейности за опазване на околната среда.

99 070 332 лв. са постъпили в предприятието през изминалата година от такси и санкции през 2004 г. За миналата година са изразходвани 69 733 901 лв. за безвъзмездни помощи и 13 457 632 лв. са отпуснати като безлихвени заеми.

Управителният съвет утвърди нови екопроекти на стойност 11 314 897 лв. От тях 9 862 665 лв. са безвъзмездни помощи за третиране на депа за твърди битови отпадъци, за оползотворяване на биоразградими оклуци чрез компостирането им и използването за тор. 1 033 397 лв. са предоставени за 11 проекта за екотуризъм и един - за защита на биоразнообразието. Раздадените безлихвени кредити са в размер на1 079 970 лв., казаха от МОСВ.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.