11 хотела на длъжници се продават на търг

11 хотела на длъжници се продават на търг
Единайсет хотела, сред които и 4-звездния "Астория бийч" на Златни пясъци, ще бъдат продадени на търг заради неизплатени дългове на собствениците им. Това става ясно от регистъра на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Шестетажният "Астория бийч", бивш "Морска звезда", е най-големият и скъп имот, обявен за продажба. Площта му е над 11 хил. кв. м., а началната цена – 6.964 млн. лева. Хотелът е на 30 метра от брега, има открит басейн, тенис кортове и т.н.

Оферти за имота се набират във Варненския районен съд до края на май. Депозитът за участие е 10% от началната тържна цена.

Собственик на хотела е "Капси турс" ООД, фирма на небезизвестните братя Красимир и Стефан Джанкови. Те приватизираха софийския мелничен комбинат през 1998 г. чрез сделка с компенсаторни записи. Името им бе замесено и в скандал с източване на 12-13 млн. долара от Ръководство на въздушното движение (РВД), което финансирало както хотел "Морска звезда", така и още един хотел на Джанкови – на "Копитото", по схемата на предплащане на бъдещи услуги.

Тежки времена са настанали и за имотния фонд "Супер Боровец Пропърти Фонд", основан от варненската "Супер Боровец Пропърти Инвестмънт" АД и Банка "Запад-Изток". Дружеството се нарече "Супер Боровец", тъй като е собственик на имоти, граничещи с мегапроекта за ски-зона в Рила – "Супер Боровец". В края на 2007 г. фондът придобива хотел в Балчик за 3 млн. евро, който сега се продава на търг с начална цена от 1.395 млн. лева с ДДС. Хотелът е с 3 звезди, намира се близо до Морската гара, има 55 стаи и външен басейн.

С хотела си ще се прости и собственикът на "Сандански мол" Иван Ковачев.

Фалиралият бизнесмен притежава комплекс от търговски център, хотел и ресторант.

Апартаментите и търговските обекти в хотела "Сити Апартмент Хаус" се продават поотделно, като общата им цена е 1.094 млн. лева. Преди това пък частен съдия изпълнител обяви за публична продан и нощния бар, снек-бара и игралния клуб в "Сандански мол" за 3 865 230 лв. заради дълговете на Ковачев, който е съдружник с експрезидента на ФК "Вихрен" и сегашен собственик на "Локомотив" (Пловдив) Коко Динев.

Сред хотелите за продажба на търг са и триетажна резиденция в Симеоново с разгъната застроена площ от 600 кв.м., която заедно с двора се продава на начална цена от 525 хил. лева. Имотът е собственост на "Лаудис интернационал". Фирмата е основана от Цветан Геров и гражданина на Руската федерация Андрей Панпурин и се занимава с внос на строителни материали. Те притежават акции в "Свинекомплекс – Николово" и още шест компании с разнообразна дейност.

В сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители има още обяви за продажби на хотел в Русе, Добрич, Етрополе, Варна и Ахтопол с цени от 1.2 млн. лева до 111 хил. лева.

Споделяне

Още по темата

Още от Имоти