11 жертви на снега в Япония, снежната покривка в района на Токио е най-дебелата от 45 г.

Снежната буря, връхлетяла Япония, причини смъртта на 11 души по цялата страна, а над 1250 са получили различни травми вчера и днес, съобщи Франс прес в неделя, като се позовава на най-новите данни на местните медии.

Снежната покривка, която се натрупа в района на японската столица Токио, е най-плътната от 45 години насам, предаде ИТАР-ТАСС. На места тя достига 27 сантиметра.

Заради снеговалежите вчера бяха отменени влакове и автобуси, а на някои от пътищата се образуваха няколкокилометрови задръствания, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Тази сутрин отново бяха отменени 300 полета, а 5000 пътници остават блокирани на международното летище Токио-Нарита, поради лошото състояние на пътищата, свързващи летището със столицата, на 60 км от там, отбелязва Франс прес. Вчера бяха отменени над 740 полета.

20 000 домакинства са без ток.

Днес ситуацията с транспорта в Токио и в околностите започна да се нормализира, основните шосета в столицата са почистени от снега. Метеоролозите прогнозират до 10 градуса по Целзий за деня.

След като премина в района на столицата, депресията се насочи на североизток, където донесе снежна покривка от 35 сантиметра в крайбрежния град Сендай. Подобно нещо се случва за първи път от 78 години.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?