112 проекта ще бъдат представени на пролетния инвестиционен форум

Третото издание на Българския инвестиционен форум - "Проекти и финансиране"- ще се състои на 14 и 15 април в НДК. В него ще участват 10 търговски банки, 8 пенсионни дружества, 3 лизингови компании, всички български общини, представители на донорски програми, които работят в България и представители на министерствата, отговарящи за ефективното функциониране на програмите, съобщи председателят на Българския инвестиционен форум Георги Табаков.

До момента са регистрирани 370 участници, като 150 са малки и средни предприятия, 14 областни администрации, над 50 общини. Одобрените за представяне проекти са 112 на обща стойност 300 милиона евро.

Форумът има за цел да събере "под един покрив" представители на българските компании и общини с водещите финансови институции в страната.

От страна на държавата ще бъдат представени възможностите на програмите ФАР, ИСПА и САПАРД. Отделна сесия ще бъде посветена на международните донорски програми за България.

За популяризирането на проектите, търсещи финансиране, и тази година Българския инвестиционен форум подготвя брошура с инвестиционни проекти.

По БТА

Още от Бизнес

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: