112 заразени по време на църковна служба в Германия

112 заразени по време на църковна служба в Германия

Епидемията, свързана с църква във Франкфурт, е довела досега до 112 потвърдени случая на новия коронавирус. Проверяват се и редица други вериги на заразяване. Това съобщи представител на местните власти, цитиран от ДПА.

В момента се извършва проверка на здравословното състояние на 150 души, които са имали контакт с далите положителна проба хора, каза Рене Готшалк, ръководител на местните здравни власти.

На службата в Християнската евангелска баптистка църква са присъствали 180 души, заяви той. Тя се състояла преди две седмици. Много от случаите на зараза са се появили непосредствено след нея.

Франкфуртската църковна общност първоначално настояваше, че са били спазени всички действащи противоепидемични мерки за хигиена и социална дистанция, но вчера публикува изявление на сайта си, в което призна, че е имало пропуски.

"Като погледнем назад, стигаме до извода, че ще бъде по-добре, ако по време на служба, сме с предпазна маска на лицето и се въздържаме да пеем заедно", се казва в изявлението.

Храмовете в Германия постепенно отвориха врати през последния месец, както и редица други области на обществения живот. Това стана възможно след постигнатите успехи в намаляването на темповете на разпространение на заразата в страната.

Споделяне

Още от Коронавирус

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?