12 на сто повече туристи очакват в Пампорово

Около 12 на сто увеличение на туристическия поток в Пампорово през зимния сезон очакват от хотелиерското сдружение "Пампорово 21 век", предаде БТА. Прогнозата за ръст на гостите в курортасе базира на договорените места за чуждестранни организирани групи. Планираното увеличение се очаква предимно по отношение на чуждестранния пазар.

Хотелиерите в курорта вече оповестиха зимните си цени. От 20 до 75 лв. ще струва нощувка в хотелите в Пампорово в началото на декември. Периодът около Коледа и Нова година е т.нар. висок сезон, през който цените скачат до 3 пъти. Празничните оферти се движат в границите от 69 до 130 лв. за легло в двойна стая.

Наем на вила от комплекса "Малина" около Коледа и Нова година е 240 лв. Най-скъпите цени са за президентските апартаменти в "Пампорово" и "Мургавец" - съответно 300 евро и 590 лв.

Официалното откриване на ски сезона в Пампорово е планирано за 11 декември. Курортът ще започне зимния сезон с новости като съоръжение за изкуствен сняг, осветление на пистата "Малката стена", разширение на основните писти, нов лифт и др. Предвижда се да се възстанови зрелищното нощно шоу на ски учителите, съобщиха от хотелиерското сдружение.

Споделяне

Още от Бизнес