12 жертви при катастрофа на руски самолет

12 жертви при катастрофа на руски самолет
Дванадесет души са жертвите на самолетна катастрофа в Русия, предадоха световните агенции във вторник. Самолет Ан-24 на компанията "Катекавия", летящ по маршрута Красноярск – Игарка, се е разбил малко преди да кацне. На борда му е имало 15 души.

В болница са трима членове на екипажа – главният пилот, вторият пилот и бордовият механик. С тях е бил откаран и един от пасажерите, открит жив и в тежко състояние. По-късно в болницата той е починал.

Самолетът на авиокомпанията "Катекавия" изпълнявал полет по маршрута Красноярск – Игарка. В момента на приземяване машината се наклонила надясно и се разбила на 700 метра от пистата на летището в Игарка, след което се взривила.

По време на инцидента валял дъжд, но метеорологичните условия са отговаряли на минималните изисквания, съобщи руската Федерална агенция за въздухоплаване.

Семействата на загиналите ще получат по 2 милиона рубли обезщетение от авиокомпанията, съобщи губернаторът на Красноярския край Лев Кузнецов. Той обяви 4 август за ден на траур.

Руският министър на транспорта Игор Левитин е формирал комисия за разследване на причините за катастрофата. Той е съобщил също, че все още не са открити черните кутии на самолета.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?