120 катастрофи заради мокрия сняг в София

След обилните валежи от сняг в София, към 16 ч. във вторник са станали 120 леки и четири тежки произшествия, в които са ранени четирима. Струпване на коли има по бул."Драган Цанков", по бул."Борис Трети", съобщи МВР.

Градският транспорт в столицата се движи с нарушен график. Задръствания има не само в центъра, но и около големите търговски обекти "Илиенци", МЕТРО, БИЛА.

От Информационния център на КАТ-"Пътна полиция" апелират шофьорите, на които не им се налага, да не предприемат пътуване.

Фирмите, концесионери по чистотата в София са опесачавали днес заледени участъци в кварталите "Симеоново", "Драгалевци" и "Владая", съобщи пресцентърът на Столичната община. Снегорините не са били използвани, тъй като снегът се топи.

Концесионерите разполагат с 800 автомобила за почистване на снега и опесачаване. 24-часови дежурства са започнали от 6 декември по разпореждане на столичния кмет Стефан Софиянски.

Обилен сняг вали в Смолянски, Плевенски, Габровски, Великотърновски, Врачански, Софийски региони, а също и в района на прохода Шипка, като видимостта е намалена до 20 метра.

Всички автомобили трябва да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета в района на проходите Пампорово, Превала,Рожен и по пътя Доспат-Батак и Симитли-Предела, предупреждават от КАТ. Пътните служби почистват и опесъчават частични заледявания и хлъзгави участъци по пътя София-Перник.

Още от България