Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1277 са новите случаи на коронавирус, починалите са 156

9 коментара
Снимка: Unsplash

Нови 1277 случаи на коронавирус са установени през последното денонощие. Направени са 4304 теста. Процентът на положителните проби отново е висок. За изминалите 24 часа са починали 156 души.

Статистката сочи рязък скок на фона на само 166 нови случая, установени в неделя. Обичайно през уикенда се регистрират много по-малко случаи, защото голяма част от лабораториите не работят.

Излекуваните за последните 24 часа 2908 души. Над 6300 души са в болница. 523 от тях – на интензивно лечение. Към момента у нас има 83 401 активни случая. Общо потвърдените са 192 472, а излекуваните – 102 666.

Както обикновено най-много нови случаи има в София – 181. На второ място е Пловдив с 166 положителни проби. Във Варна новите случаи са 96, в Стара Загора – 89, в Бургас 81, в Русе – 77.

Ниски стойности на новите положителни проби има във Видин и Търговище (4), Смолян (8), Ямбол (14), Перник (15), Пазарджик (20).

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

9 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Георги Бочев
    #9
    Отговор на коментар #3

    Може да се информираш, че между 35 и 55 години се увеличава броя на леталните случаи и без да са хронично болни.

  2. Георги Бочев
    #8
    Отговор на коментар #1

    29,6%. Ако незнаеш как се смята процент, кажи да ти обясня.

  3. Valpet
    #7
    Отговор на коментар #5

    Уважаеми fantom, няма да ви отговарям с обидните подмятания, каквито вие употребявате. Заради другите форумци, ще ви кажа само, че опазването на уязвимите групи от населението е отдавнашна практика, която не се свежда само до "маска" и "кашляне в лицето". Става въпрос за специализирани карантини на уязвимите групи, които изключват именно случаите, за които вие сте се изказали доста находчиво. Поздравления!

  4. Valpet
    #6
    Отговор на коментар #4

    Разбира се, че се случва и по-млади хора да имат хронични заболявания и изобщо казано - да са уязвими. Епидемиологията не дели хората на млади и стари, а на уязвими и неуязвими. За това делене, отговорността е на здравната система. Изобщо казано, става въпрос за елементарна статистика, която няма отношение към това на кого персонално какво се случва. В случая, статистиката следва да обслужва преди всичко държавниците и обществото като цяло.А пренасянето на проблема върху лична основа (на кого какво

  5. fantom
    #5
    Отговор на коментар #3

    И бебетата знаят, че глупаци не бива да пишат по форумите. Как ще сложиш маска на хронично болния човек, а ще оставиш заразения от Ковид да кашля в лицето му, защото не е хронично болен, а не знае, че е заразен?

  6. Преслав
    #4
    Отговор на коментар #3

    Само дето се оказа, че се случва и 20-25 годишни да минават през вируса с тежки двустранни пневмонии. Вярно не умират, но това успокоение ли е? А дали и какво разбират децата, това са си лично твои мисли. Ясно е, че още не е стигнал до теб или твои близки и наистина ти желая да не се сблъскваш с това. Вчера си отиде един прекрасен талантлив човек само на 45...

  7. Valpet
    #3

    И децата вече разбират, че т.н. "мерки" следва да са целево-ориентирани само към хронично болните хора, а не - към всички. Така е било винаги в миналото и при много по-опасни епидемии от Ковид.

    В противен случай (когато мерките са за всички), се получава обратен ефект като този, който наблюдаваме вече 1 година: Някои сектори от икономиката се закриват и така се саздава безработица. Това води до намаляване на продукцията на други сектори, свързани със закритите и до нова, още по-висока безработица.

  8. Преслав
    #2
    Отговор на коментар #1

    Щото без мерки можеше да са много повече и освен разни празни кратуни никой не иска да пробва. Като ти опре ножа до гъ*Зa или на твой близък друга песен ще запееш. Лекарите 1000 пъти обясниха, защо случаите през уикенда са толкова малко, но журналистите така и не си го набиха в главата, и продължават да леят глупостите си.

  9. Мунчо Велики
    #1

    Процентът на новозаразените "остава висок". Кажете го колко е! Но кажете също и: - НЕЗАВИСИМО ОТ ВЪВЕДЕНИТЕ СТРОГИ ОГРАНИЧИТЕЛНИ МЕРКИ, ПРОМЯНА В БРОЯ НА НОВОЗАРАЗЕНИТЕ НЯМА. Е, оти тогава ручаме жабетата?!?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.