Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1278 са новите случаи, починали са още 49 души

17 коментара
Снимка: БГНЕС

Нови 1278 случая на коронавирус са установени през изминалото денонощие. Направените тестове са 22 602, т.е. делът на положителните проби е малко над 5%. 80.5% от положителните проби са при неваксинирани.

Най-много са новите случаи в София – 392. Във Варна положителните проби са 94, в Бургас и Софийска област – 70.

За последните 24 часа са починали още 49 души. Близо 96% не са били имунизирани. С това общият им брой става 30 623. Излекуваните са 1109.

Към момента в болници се лекуват 4090 души, 464 от които – в интензивни отделения. За последното денонощие са хоспитализирани още 266 души. 87.2% от тях не са ваксинирани.

Нисък е броят на поставените дози в почивния ден – 3334. Общият брой на изцяло имунизирани у нас е 1 899 249. Малко над 250 хил. души са си поставили и бустерна доза.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

17 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. olele
    #17

    Бъф

  2. Коментарът е изтрит в 16:04 на 10 май 2023 от автора.
    #16
  3. Dante Alighieri
    #15
    Отговор на коментар #14

    Да си събираш чарковете от ан*са в истанбулски пандиз, съветско ко*еле ;)

  4. Коментарът е изтрит в 16:04 на 10 май 2023 от автора.
    #14
  5. Dante Alighieri
    #13

    Нито миг спокойствие - това е мотото на правилните ваксинирани проваксъри с ваксинационни сертификати, Аллах да ги ваксинира по своя си начин!

  6. DG
    #12
    Отговор на коментар #5

    Ей, ма*гал!

  7. Десен бесен
    #11
    Отговор на коментар #10

    Не съм Рапона за да говоря за трупове. Нито искам да убеждавам някого. Уверил съм се, че от това полза няма. Казвам факти, които знам лично, а всеки сам да си преценя. Нито живота на другите е мой, нито съм Господ.

  8. Kruger
    #10
    Отговор на коментар #6

    А ето тук на живо можете, от вкъщи, да следите какви ги вършат бъдещите (според "науката") "трупове": https://www.webcams.bg/56/bansko_banderishka_poliana/

  9. Kruger
    #9
    Отговор на коментар #6

    Разбирам намека, но всеки има много познати със съпрузи с всякакви истории. Няма да се юрнат хората обратното по къщите умрели от страх, не става:) ще продължат да спортуват, да карат ски, да плуват, да се разхождат. Вие разбира се можете да си стоите вкъщи и да разказвате истории. Между другото в съседна почти 70% ваксинирана с новите ваксини Гърция след 8 месеца криене като плъхове, вчера имат рекорден брои положителни тестове за невижданата заплаха и 629 с ковид интубирани в реанимация. От 23-ти са длъжни да ходят с намордници навсякъде, а в магазини и транспорт задължително с два намордника или някакъв специален. Отново концлагера, който не доведе до нищо, освен това да го налагат пак.

  10. Мони Монев Тиранофоб
    #8

    БУЛГАР ..БУЛГАР...дървена-ламарина! Не вярва ни на БОГ ни на Докторите !

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.