13 години затвор за показното убийство в столичния кв. "Лагера"

13 години затвор за показното убийство в столичния кв. "Лагера"

Софийският градски съд присъди в петък 13 години и 4 месеца затвор за Венцислав Василев, който през август миналата година застреля съпругата си пред заведение в столичния кв. "Лагера". Убиецът бе признат за виновен в предумишлено убийство и ще трябва да изплати и по 250 хил. лв. обезщетение на двете си деца.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Убийството беше извършено посред бял ден на 18 август. Според свидетели Василев пристигнал на мястото с автомобила си и прострелял 42-годишната си съпруга си пет пъти, докато тя била на една от масите с приятелка.

Малко след убийството мъжът се предаде в столичното Шесто районно управление. Заедно с това предаде и оръжието на престъплението. Двамата имат две деца, не са били официално разведени, но не живеели заедно. Срещу Василев е била издадена ограничителна заповед.

По-рано същия ден жертвата е подала жалба в Районната прокуратура на София, че съпругът ѝ я притеснява, не спазва ограничителната заповед и тъй като притежавал огнестрелно оръжие, тя се страхува за живота си. Оказа се, че Василев е стрелял с незаконно притежавано оръжие.

Споделяне

Още от България