13-годишно българче удавило двамата си племенници в Гърция

Тринадесетгодишно момче беше арестувано в областта Илия на гръцкия полуостров Пелопонес по подозрения, че е удавило двамата си по-малки племенници в напоителен канал, съобщава гръцкият вестник "Катимерини", като уточнява, че семейството е от България.

Тинейджърът беше отведен в ареста, след като дрехите му бяха намерени във водата. Полицията заяви, че по време на разпита 13-годишното момче е признало, че е бутнало двете момченца - съответно на седем и четири години - в канала. Заподозряното момче е по-малък брат на майката на удавените деца.

Двете момченца изчезнали в сряда следобед, след като излезли от дома си, за да занесат храна на живеещи наблизо роднини. Телата им бяха намерени вчера сутринта. Полицията първоначално смяташе смъртта им за нещастен случай.

По непотвърдена още информация от полицията 13-годишното момче е блъснало в канала двете по-малки деца, за да си отмъсти на родителите, които проявявали към тях повече внимание.

Българското семейство живее и работи от години в Гърция.

Обществеността в село Стрефи е в шок от смъртта на двете братчета. Пред полицията съседи на семейството са били категорични, че родителите са били грижовни към синовете си.

Жителите на област Илия обявиха днес ден на траур в памет на българчетата.

Споделяне

Още от България