13-годишно дете се обеси, докато си играело на шоуто "Страх"

13-годишно момче от Козлодуй загина нелепо, докато си играеше с приятели на детска площадка на шоуто "Страх", излъчвано по Нова телевизия.

Около 19.30 часа в понеделник е било получено съобщение в районното управление на МВР в Козлодуй за загинало дете. То е било подадено от хората, които живеели около площадката. Пристигналите полицаи са установили смъртта на 13-годишния Мартин Мартинов.

Според първоначалните данни детето предложило на приятелите си – по-малки от него деца – да поиграят на екстремната телевизионна игра, в която се преодоляват различни трудности и изпитания. Като най-голям Мартин поискал пръв да демонстрира как ще се справи с изпитанието. Той се заключил за катерушката с метално въже за обезопасяване на велосипеди, като преди това го увил един път около врата си.

Инцидентът станал, докато детето се опитало да достигне захвърления наблизо ключ, за да се освободи от въжето.

Децата наоколо разбрали, че нещо не е наред, едни се разбягали уплашено, други се опитали да потърсят помощ, но когато възрастните се отзовали, било вече късно.

От полицията уточниха, че аутопсията на тялото на детето ще установи дали то е можело да бъде спасено или смъртта е настъпила веднага.

От "Нова телевизия" излязоха с официална позиция по повод на инцидента, в която се посочва, че в епизодите на предаването "Страх" многократно са отправяни предупреждения, че всяко имитиране на тези изпитания в други условия носи сериозна опасност за здравето и живота на хората.

Споделяне

Още от България