13 общини получиха над 6 млн. лв. за развитие на туризма

Тринадесет общини получават безвъзмездно 6.1 млн. лв. за развитие на туризма по оперативна програма “Регионално развитие”. От страна на бенефициентите съфинансирането е около 300 хил. лева. Това съобщи ръководителят на управляващия орган на програмата Деница Николова при подписването на договорите днес.

Общините ще изпълняват проекти за развитие на дестинации със значителен туристически потенциал, които ще популяризират природното, културно и историческо наследство.

Срокът за изпълнение на проектите е две години.

Изискване беше кандидатстването да се осъществи чрез партньорство между най-малко три общини. По желание в него можеше да бъде включено и местно, регионално или национално туристическо сдружение.

Предвижда се общините ще разработят туристически пакети, които да доведат до по-пълноценно използване на легловата база. В рамките на проекта ще бъдат направени и информационни и рекламни материали за съответния район и продукт. Той ще бъде представен на регионални, национални и международни туристически борси, изложения и панаири. Ще бъдат организирани посещения на пътнически агенти, туроператори, автори на пътеводители, журналисти.

Проектите включват също провеждане на изследвания на въздействието на осъществените маркетингови и рекламни дейности.

Споделяне

Още от Бизнес