Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1371 са новите случаи, починали са още 27 души

4 коментара
Снимка: БГНЕС

Нови 1371 случая на коронавирус са установени през последното денонощие. Процентът на положителните проби продължава да расте. За изминалите 24 часа той малко над 7%. Направени са 19 214 теста.

Още 27 души са починали. С това общият брой на жертвите вече стигна 18 438.

Отбелязва се ръст и в броя на настанените в болници. Те са 2161, а в интензивни отделения се лекуват 194 пациенти. Излекувани са 249 души.

Най-много са новите случаи в София – 273. На следващо място е Пловдив с 160 положителни теста. 122 са новите случаи в Бургас, а във Варна – 110.

Темпът на ваксинация остава бавен. През изминалото денонощие са поставени 12 132 дози. Изцяло ваксинирани у нас са 1 102 320 души.

От петък влизат в сила нови противоепидемични мерки. Те предвиждат половината от заетите в държавната администрация да работят дистанционно. Заведения, кина, театри, фитнеси и ресторанти пък ще могат да ползват 100% от капацитета си, ако персоналът им е изцяло ваксиниран. Другите възможности да са преболедували или да се изследват редовно с PCR тестове.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

4 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Мунчо Велики
    #4

    На 13-ти май, шаманът на НОЩ Витанов предсказа, че ще имаме колективен имунитет след 63 дни, което означаваше: КОЛЕКТИВЕН ИМУНИТЕТ НА 15-ти ЮЛИ МОЛЯ ВИ, напишете в търсене на mediapool "Витанов" и прочетете още веднъж тази статия! Заслужава си! Там той твърди, че "точността на прогнозите му на моменти е достигала до десетохилядни от процента".

  2. Коментарът е изтрит в 15:18 на 3 декември 2021 от автора.
    #3
  3. IZV
    #2

    Направени са 20 952 диагностични теста - 6102 PCR и 14 850 антигенни. Към 20 август активните случаи са 19 214. - това е от News не ми се изследва кои от двамата бърка. Правил съм досадни справки с цифри и знам, че му изпушва главата на човек. По важното е че на никого вероятно и на вас не ви пука вече за новата поредна схема вълна. Единствено за да запазите безпристрастност избягвайте данни от типа - битката/войната загубиха, жертвите са, ... доколкот разбирам по официални данни починалите с усложнения от ковид са .... човека

  4. o.petti
    #1

    МП, направили сте малка грешка в преписването на бройката тестове. Съответно процентите положителни са ви също грешни. Моля, няма за какво.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.