14 души пострадаха при трамвайна катастрофа в София

14 души пострадаха тази сутрин при катастрофа между два трамвая на спирка до Южния парк в столицата, съобщи МВР. Пътниците са леко ранени, няма загинали и тежко наранени.

Катастрофата стана около 8 часа тази сутрин на бул. "Цар Борис ІІІ". На спирка "Петър Берон" трамвай №19 застигнал и ударил движещата се пред него мотриса с №5.

Двата трамвая се движели към центъра. Машините не са дерайлирали при удара. Движението по линията е било възстановено час след сблъсъка.

"Какво точно се е случило в инцидента с двата трамвая тази сутрин, ще установи следствието.", заяви по БНР шефът на Столичната компания "Градски транспорт" Васил Найденов. Той добави, че ще се установи какви последствия и отговорност може да се търси от длъжностните лица, предстои да се направи и техническа експертиза и на самата мотриса.

Найденов каза още, че ватманката Василка Благоева, която е карала трамвай 19, е c 28 години трудов стаж и не може да се каже, че е неопитна. По думите му вчера тя е била първа смяна и след това е почивала, така че не можело да се очаква, че инцидентът е станал заради умора.

И на 14-те пострадали е била оказана медицинска помощ в "Пирогов". Седем души са със засегнати крайници. От травматологията в "Пирогов" съобщиха, че контузиите им са леки. Само двама от пътниците са със счупени глезени.

От МВР съобщиха днес, че за изминалото денонощие в страната са регистрирани 4 тежки катастрофи. При произшествията няма загинали, ранени са 6-ма.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?