15-годишният Ивайло убит заради “торба амфетамин” и 700 лв.

“Торба афетамин” и 700 лв. станали причина за убийството на 15-годишния Ивайло Христов, чийто силно разложен труп бе открит преди два дни в бомбоубежище в столичния квартал ”Редута”, съобщи в четвъртък директорът на софийската полиция Румен Стоянов. Извършителят на престъплението е 20-годишният Неджет Ахмедов, който направил пълни самопризнания.  

Ивайло Христов изчезнал от дома си на 4 юли, а близките му го обявили за издирване чак десет дни по-късно, тъй като често бягал от къщи. Момчето живеело при парализираната си баба, а родителите му не се интересували от него, твърди полицията. При разпита майката заявила, че не е виждала сина си от около месец и не искала да го издирват, а бащата обявил, че не се интересувал от децата си от десет години. Заради това Румен Стоянов определи случая като неприятен, но и впечатляващ дори и за хора, работещи с подобен тип престъпления.

Ивайло е убит с нож, по трупа му са открити множество прободни рани, имал и фрактура на черепа от удар с дръжката на “хладното оръжие”. Тялото му е намерено от няколко момчета, влезнали в бункера. Разпознаването отначало затруднило криминалистите заради напредналия стадий на разлагане на трупа, но в последствие се оказало, че единственият обявен за издирване на тази възраст в района на Първо РПУ бил Ивайло.

В бомбоубежището, където е открит трупът на момчето, имало тайник, в който се криели наркотици и пари. Ивайло откраднал дрогата и парите, което ядосало Неджет, обясниха полицаите. Двамата се занимавали с търговия на наркотици, освен това били и зависими. Румен Стоянов обясни, че двете момчета не са работили “началник”, а били от т.нар. шанаджии, които работели за себе си. Какво е било количеството амфетамин,  както и от къде са сдобили с него момчетата, Стоянов не пожела да уточни. За сметка на това обаче отбеляза, че Ивайло бил дете “без контрол” и за това посегнал към дрогата.

В петък Софйският градски съд ще гледа мярката за неотклонение на Неджет Ахмедов, който заради пълните самопризнания ще получи под минималната присъда за предумишлено убийство.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?