15-годишният Ивайло убит заради “торба амфетамин” и 700 лв.

“Торба афетамин” и 700 лв. станали причина за убийството на 15-годишния Ивайло Христов, чийто силно разложен труп бе открит преди два дни в бомбоубежище в столичния квартал ”Редута”, съобщи в четвъртък директорът на софийската полиция Румен Стоянов. Извършителят на престъплението е 20-годишният Неджет Ахмедов, който направил пълни самопризнания.  

Ивайло Христов изчезнал от дома си на 4 юли, а близките му го обявили за издирване чак десет дни по-късно, тъй като често бягал от къщи. Момчето живеело при парализираната си баба, а родителите му не се интересували от него, твърди полицията. При разпита майката заявила, че не е виждала сина си от около месец и не искала да го издирват, а бащата обявил, че не се интересувал от децата си от десет години. Заради това Румен Стоянов определи случая като неприятен, но и впечатляващ дори и за хора, работещи с подобен тип престъпления.

Ивайло е убит с нож, по трупа му са открити множество прободни рани, имал и фрактура на черепа от удар с дръжката на “хладното оръжие”. Тялото му е намерено от няколко момчета, влезнали в бункера. Разпознаването отначало затруднило криминалистите заради напредналия стадий на разлагане на трупа, но в последствие се оказало, че единственият обявен за издирване на тази възраст в района на Първо РПУ бил Ивайло.

В бомбоубежището, където е открит трупът на момчето, имало тайник, в който се криели наркотици и пари. Ивайло откраднал дрогата и парите, което ядосало Неджет, обясниха полицаите. Двамата се занимавали с търговия на наркотици, освен това били и зависими. Румен Стоянов обясни, че двете момчета не са работили “началник”, а били от т.нар. шанаджии, които работели за себе си. Какво е било количеството амфетамин,  както и от къде са сдобили с него момчетата, Стоянов не пожела да уточни. За сметка на това обаче отбеляза, че Ивайло бил дете “без контрол” и за това посегнал към дрогата.

В петък Софйският градски съд ще гледа мярката за неотклонение на Неджет Ахмедов, който заради пълните самопризнания ще получи под минималната присъда за предумишлено убийство.

Споделяне

Още от България