15-годишно момиче е намерено мъртво край Велико Търново

15-годишно момиче е намерено мъртво край Велико Търново

Прокуратурата разследва версията за умишлено убийство на 15-годишно момиче от великотърновското село Ресен. Нейното тяло беше намерено в сряда вечерта от случайно преминаващи граждани върху скалите под изоставения строеж на Дома на алпиниста в покрайнините на Велико Търново.

"Дали е вече паднала, бутната или скочила се изяснява. Намерен е горе на скалите международен паспорт, неин, накъсан на дребни части. Окръжна прокуратура към момента не е задържала никого, нито има привлечено обвиняемо лице", коментира говорителят на прокуратурата Илиан Георгиев, цитиран от БНР.

Преди това 15-годишната Ипек е била обявена за издирване от родителите си. Последно е била видяна вчера сутринта в Горна Оряховица. Възможно е момичето да е имало семейни проблеми, проверява се и версията за евентуална нейна връзка с мъж на 40 години.

Кметицата на Ресен Йорданка Колева заяви, че селото е потресено от трагедията. Мъртвото момиче е учело във великотърновската гимназия по електроника и се е справяла много добре.

През 2015 година убийството на студентката от Велико Търново Вероника Здравкова шокира цялата страна. Полицията бързо арестува заподозрения Илиян Здравков, който накрая беше окончателно осъден на 30 години затвор от Върховния касационен съд.

Убиецът призна, че е извършил престъплението с брадва. Той е проследил младата жена, която се връщала от работа и я нападнал. Бруталното убийство е било извършено от Здравков, за да отнеме от Вероника дамската ѝ чанта, два мобилни телефона, портмоне с 25 лева в него, сребърни бижута, тоалетна вода и др. лични вещи на обща стойност 401.81 лева.

Споделяне

Още от България