15-километрова колона от автомобили на Капъкуле

Огромна колона от автомобили се е образувала на българо-турската граница. Причината е настъпил преди няколко дни срив в компютрите на пропускателен пунк Капъкуле от турската страна на границата, както и започналото след това инсталиране на камери на ГКПП Капитан Андреево.

На Капъкуле се е образувала около 15-километрова колона от автомобили, съобщи в сряда ръководителят на Генералната дирекция митници и охрана в Одрин Каптан Кълъч, цитиран от Анадолската агенция.

"При нас на Капъкуле няма проблеми, но преминаването през българската граница става само по един коридор, понеже там инсталирали охранителни камери и работи само единият от двата кантара. Поради това около 600 тира вече няколко дни чакат на опашка. Продължават да пристигат коли от други места и сигурно опашката ще стане още по-дълга", каза той.

Задръстването обаче не е само заради българската митница. В края на миналата седмица поради срив в компютрите на Капъкуле, турският пункт не работеше в продължение на около 9 часа. Заради аварията стотици коли и пътници останаха блокирани на границата.

Споделяне

Още от България