15 млн.лв. струва на правителството инфраструктурата на "Бизнес парк София"

Правителството отпусна в четвъртък нови 3.1 млн. лева за последния етап от изграждането на техническата инфраструктура на "Бизнес парк София". От 2005 г. досега кабинетът е дал близо 15 млн. лева за най-големия офис парк у нас, тъй като проектът има сертификат за инвестиция първи клас.

Със средствата се финансира изграждането на пътната, ВиК и техническа инфраструктура на "Бизнес Парк София" от компанията строител "Линднер холдинг", Германия. В България компанията се представлява от Росен Плевнелиев.

Паркът е завършен и досега в него са вложени около 162.3 млн. лв., съобщават от правителствената информационна служба.

"Бизнес Парк София" е с площ 220 хил. кв. м., като 100 хил. кв. м са парково пространство, а останалите 120 хил. кв. м са корпоративни и търговски сгради.

Развитието на проекта е важно както за разширяването на търговската и бизнес инфраструктура на столицата, така и за разкриването на нови работни места и повишаването на жизнения стандарт на жителите от района. Подобряването на инфраструктурата в тази част на София (южната дъга на Околовръстния път) е от ключово значение за столицата и ще бъде от полза за целия транспортен трафик, се казва в съобщението на правителството.

Споделяне

Още от Имоти