15 загинали и 100 ранени при срутване на новострояща се естакада в Индия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Част от новострояща се естакада в индийския град Колката рухна върху колите, преминаващи по шосето под нея, и уби най-малко 15 души, съобщи полиция. Най-малко 100 души са ранени.

Има съмнения, че десетки хора може да се намират под срутената конструкция. Някои източници споменават за до 150 затрупани. На мястото са пристигнали спасителни екипи и военни, които разчистват откломките от естакадата и се опитват да извадят заклещени хора.

Местни жители също са се притекли на помощ и разчистват отломките с ръце. На мястото беше докаран и 140-тонен кран, който обаче не успял да повдигне металната и циментова конструкция на срутилата се отсечка от естакадата с дължина 100 метра, съобщиха световните агеенции.

Колката е столица на индийския щат Западна Бенгалия. Трагедията с рухналия надлез поставя премиерката на щата Мамата Банерджи в неудобно положение в навечерието на изборите за местни органи на властта, които ще са идния месец. Миналия ноември индийско издание написа, че Банедржи настоявала рухналият днес надлез да бъде завършен най-късно през февруари на настоящата година. Инженери изразиха съмнения, че това ще е възможно.

Цялата естакада е трябвало да бъде с дължина 2 километра. Тя се изгражда от 2009 г., но няколко срока за приключването на строежа бяха пропуснати.

Споделяне

Още от Свят