150 сирийски бегълци са задържани за два дни край Одрин

32-ма нелегални сирийски бежанци са били заловени край село Лалапаша, окръг Одрин. В групата има 12 деца. Бежанците били открити от турски граничен патрул. Те се укривали в околностите на селото, в очакване да се стъмни, за да преминат нелегално границата с България с крайна цел западноевропейски държави, съобщи БНР.

Всъщност самите бегълци, когато видели граничарите, им препречили пътя и поискали от тях помощ, тъй като няколко деца се разболели. Поради застудяването и силния вятър температурата край границата е около 5 градуса. Някои от децата били посинели от студ.

Граничарите дали одеяла на бегълците, за да се стоплят и повикали линейки за децата. Четири от тях били настанени за лечение в местната болница поради опасност от измръзване на краката и ръцете.

Нелегалните сирийски бегълци били отведени в Дирекцията по сигурността в Одрин в отдела за чужденци, откъдето ще бъдат върнати обратно.

По данни на турските гранични власти през последните два дни в този район били заловени 150 сирийски бегълци, които се подготвял да се прехвърлят нелегално през българската граница.

Споделяне

Още от Балкани

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?