1500 ранени в меле при "бомбена" паника в Торино

Седем са тежко пострадалите в инцидента при прожекция на финала на Шампионската лига

Над 1500 станаха пострадалите по време на предизвиканото от гърмеж паническо бягство на събрали се хора да гледат финала на Шампионската лига на централния площад в италианския град Торино в съботната вечер, съобщиха местните власти, цитирани от ББС.

Седем души, сред които и седемгодишно дете, са тежко ранени.

Хиляди футболни фенове гледали мача между Реал и Ювентус, когато се чул гърмеж и веднага тръгнали слухове за бомба, което предизвикало мелето

Малко след десетата минута на второто полувреме и вкарания от Роналдо трети гол, на централния площад "Сан Карло" настъпила суматоха и хората се втурнали към бариерите, блъскайки се и поваляйки мнозина, които после са били стъпкани от бягащата тълпа.

По-късно става ясно, че паднала метална преграда към подземния паркинг е предизвикала тътена, помислен за бомба и уплашил хората.

Прокуратурата започна разследване за създадена фалшива тревога.

"Не знам какво стана. Някой започна да крещи и тълпата се понесе. Видях паднали хора. Имаше паника", разказа очевидка пред "Тутоспорт".

Полицията веднага опита да се намеси и да възстанови реда, но тълпата панически се разбяга из центъра на града.

Кореспондентът на Асошиейтед прес предаде, че паниката е настъпила, след като няколко човека независимо един от друг са потвърдили, че чуват силен звук, наподобяващ изстрел или експлозия.

"В този момент видях как хората от целия площад тръгнаха към екрана, за да се спасят. Някои от тях казваха, че са чули изстрел, а други - експлозия. Постоянното повтаряне на тези версии още повече засили паниката", заяви американският журналист Брайън Хендри.

Имаше информации и за това, че паниката е предизвикана от фойерверки.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?