16-годишен е с опасност за живота, намушкан с нож от свой съученик

16-годишният ученик Васил Василев е с опасност за живота, след като бе намушкан с нож от свой съученик в Ловеч, съобщиха в четвъртък от университетската болница в Плевен.

В сряда 16-годишен е наръгал с нож свой съученик в двора на Професионалната гимназия по механоелектротехника в Ловеч. Пострадалият Васил Василев е ученик в 10 клас на училището. Между двамата юноши възникнал скандал, Васил ударил другото момче, след което то отвърнало с удари с нож и хукнало да бяга.

От ръководството на Професионалната гимназия по механоелектротехника отказват коментар с мотива, че по случая се води следствие.

"Пострадалото 16-годишно момче е с опасност за живота. На юношата е направена хирургическа операция от доц. д-р Борислав Нинов, д-р Венцислав Грозев и съдовия хирург д-р Ангел Маринов", обясни пред Дарик радио д-р Венцислав Грозев, хирург в университетската болница "Д-р Георги Странски" в Плевен.

По думите му момчето е с реална опасност за живота, въпреки че състоянието му в момента е стабилизирано. Нараняванията му са между 11 и 12 гръбначен прешлен. Засегната е и част от дясната плевра на белия дроб, обясни той.

В момента пострадалото момче е настанено за лечение в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен.

Споделяне

Още от България