16-годишен простреля друго момче пред училище в София

16-годишен простреля друго момче пред училище в София

Момче на 16 години простреля друго момче на 15 години пред училище в столичния квартал "Княжево", съобщиха от пресцентъра на МВР. Пострадалото момче е откарано в болница с рана в областта на таза и няма опасност за живота му.

Стрелецът е бивш ученик на училището, пред което се е разиграла случката. Той е задържан в дома му, а при разпита е установено, че е взел пистолета от вуйчо си. Оръжието е законно притежавано от мъжа, но е твърде вероятно да е съхранявано немарливо.

По първоначални данни причината за агресията бил дълго тлеещ скандал между двамата. Разпитите по случая продължават. Сигналът до полицията е получен в 15.40 часа. Към мястото веднага са изпратени медицински и полицейски екипи.

През ноември миналата година в училище в Сливен, заради любовна драма, 28-годишен мъж намушка 15-годишната Симона, която почина, друг 28-годишен мъж и учителка, която се опитала да предотврати инцидента.

Зам.-министърът на образованието Диян Стаматов е посетил училището, за да разговоря с ръководството му и да предприеме необходимите действия за организиране на психологическа помощ на съучениците на момчето, съобщиха от образователното министерство.

Родителите на пострадалия ученик за уведомени за инцидента.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?