17-годишен афганистанец е задържан за изнасилване в Кьолн

17-годишен афганистанец е задържан за изнасилване в Кьолн

Млада жена е била изнасилена в първата вечер на карнавала в германския град Кьолн, а за престъплението е задържан 17-годишен афганистанец, който живеел в център за прием на бежанци, пишат италианските издания "Република" и "Стампа".

Инцидентът е станал в нощта на четвъртък срещу петък, на 2 километра от централната гара на Кьолн, където в Новогодишната нощ имаше стотици случаи на посегателства над жени.

Към 3:00 часа след полунощ жената се прибирала, когато била пресрещната от младежа. Той я заговорил и започнал да ѝ показва порнографски материали на мобилния си телефон. Жената се опитала да се отскубне от него, на той започнал да я удря, докато тя изгубила съзнание. Когато се свестила, тя установила, че е била изнасилена и веднага подала сигнал в полицията.

Двете издания се позовават на информация в германски медии. Според различни информации жертвата на насилието е или на 22, или на 27 години. Карнавалът в Кьолн продължава няколко дни и тази година протича при засилени мерки за сигурност. 2500 полицаи охраняват улиците на града по време на празненството.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят