17 крадени коли намерени у нас по време на международна операция

34 коли са били откраднати в България по време на международната операция "ROAD SHOW", съобщиха днес от агенция "Митници" и Дирекция национална служба полиция /ДНСП/. 17 от тях са били намерени у нас, стана ясно след отчитане на резултатите днес.

Операцията е проведена на територията на Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Молдова, Македония, Словения, Турция и Сърбия и Черна Гора. Наблюдаващи страни са били Австрия, Италия и Германия. Акцията е била насочена срещу престъпните групи, занимаващи се с кражби, трафик и контрабанда на моторни превозни средства от Западна Европа. Основната част на акцията е била насочена към транзитните пътища на откраднати коли от Западна Европа за и през Югоизточна Европа, каза директорът на Агенция "Митници" Асен Асенов.

Около 50 молби за съдействие са подадени за съдействие от държавите-участнички в акцията до международни координационен център, каза Асенов и допълни, че проверените МПС са 156.

37 коли са били откраднати от Германия, Италия, Хърватия, Унгария, Босна и Херцеговина, Холандия, Полша, Великобритания, Швеция и България, каза Асенов. Общата сума на тези автомобили е за около 465 хиляди щатски долара.

Преобладаващите марки крадени автомобили са Фолксваген, Ауди, БМВ, Мерцедес и Опел. Повечето от тях са луксозни и скъпоструващи. Част от колите са били нови, а други - втора ръка, уточни Илиев.

Споделяне

Още от България