Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1799 нови случая на коронавирус, починалите са 114

7 коментара
Снимка: БГНЕС

Нови 1799 случая на коронавирус са установени през последното денонощие, сочат данните от информационния портал coronavirus.bg. Направените тестове са 6233, 28,8% от които са положителни.

През изтеклите 24 часа са починали 114 души. С това общият брой на жертвите на епидемията у нас става 6879.

Отново е регистриран висок брой оздравели – 2424. Има леко намаление на броя хоспитализираните. Те са 6123 при над 6300 ден по-рано. Регистрира се леко увеличение на пациентите на интензивно лечение – 526 в сряда при трима по-малко ден по-рано.

Общият брой на положителните проби у нас досега от началото на пандемията е 194 271. 105 090 са оздравелите, а активните случаи са 82 302.

Най-много са новите случаи в София – 263. На второ място е Варна със 180 положителни проби. Следват Пловдив със 160 и Бургас със 145. Във всички останали области новите случаи са под 100.

От сряда влиза в сила заповедта на здравния министър Костадин Ангелов, според която резултатите от бързите антигенни тестове се приравняват с тези от PCR-тестовете. Очаква се антигенните тестове да бъдат отчетени в статистиката за първи път на 24 декември. Това вероятно ще доведе до скок в броя на новите случаи, но ще даде по-пълна картина на заболеваемостта.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

7 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. полк. Дрангов
    #7

    Хубавото на вируса е че поразява и ГЛУПАЦИТЕ!

  2. Коментарът е изтрит в 21:14 на 30 ноември 2021 от автора.
    #6
  3. Евроатлантизъмм
    #5

    Короната на много места я пишат двойна бронхопневмония. Така че аз на цифри на престъпници не вярвам

  4. Anastasia99
    #4

    Хитър Петър1 е абсолютно прав. Всеки с положителен тест след 14 дни се отчита за здрав,без да се прави нов PCR тест!

  5. Преслав
    #3

    Щом червените социолози вдигнаха бялото знаме с червено-синия метеж окончателно е свършено :Андрей Райчев: Борисов ще спечели изборите https://novini.bg/bylgariya/politika/636397

  6. Преслав
    #2
    Отговор на коментар #1

    Не е така, не заблуждавай. Като оздравели се отчитат единствено тези дали отрицателен PCR тест. Много от заболелите изобщо не правят такъв тест след 14 дневната карантина(лечение) и те продължават да се водят "болни". Оттук идват и несъответствията в статистиката.

  7. Хитър Петър1
    #1

    "Отново е регистриран висок брой оздравели – 2424" - т.е. всеки с положителен тест отпреди 15 дни, днес е оздравял...не се отчита дали е преборил вируса, дали има съпътстващи усложнения. Тиквата каза да оздравяват и да отварят кръчмите, че да не се изпусне келепира за новата година.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.