18-годишен е задържан за двойното убийство в Джебел

18-годишен ученик е бил задържан за извършеното убийство на майка и дъщеря в Джебел, съобщиха от полицията в Кърждали в неделя. Предишния ден бяха открити телата на 24-годишната Джейлян и 7-годишната ѝ дъщеря Джейда.  Като извършител на престъплението малко след полунощ е бил задържан Мерт Мехмед, който е изпратен в ареста за 72 часа. Срещу младежа е повдигнато обвинение в убийство, извършено по особено жесток начин. По случая е образувано досъбедно производство под наблюдението на окръжната прокуратура в Кърджали.

Местните хора коментират, че Мерт и убитата Джейлян са били близки приятели, а убийството на майката и детето е извършено заради пари, предаде БНР. Родителите на жената от дълги години са в Германия и изпращали много средства, за да живеят добре дъщеря им и внучката им. Мерт бил наркозависим и изглежда се е нуждаел от пари. Вероятно убийствата са станали в момент на пристъп.

Според неофициална информация Мерт е направил признания и заявил, че влязъл с брадва през терасата, като първо убил майката, а после и детето.

В неделя следобед ще бъде погребението на Джейлян и малката Джейда. То ще е в кирковското село Старово, където живеят баба ѝ и дядо ѝ.

Споделяне

Още от България