18-годишен стреля с газов пистолет по жена и дете в Ямбол

18-годишен ученик от Ямбол стреля с газов пистолет по жена и дете на оживено кръстовище в Ямбол, съобщи БНТ в сряда. Поводът за проявената агресия е бил нетърпеливост към пресичащите пешеходци. Извършителят е задържан, случаят е предаден на прокуратурата.

Жената пресичала с 6-годишната си дъщеря на пешеходната пътека на зелен светофар, когато водачът на една от колите започнал нервно да форсира двигателя. Младежът, който седял до шофьора реагирал бурно.

"И му махам с ръце нали да изчака да си минаваме и единият слиза от колата и ми вика "Кво стана, кво стана", повтаря едно и също и изкарва пистолета върху мене. И му викам: "Чакай бе, момче, спокойно няма нищо"... И в единия момент посяга да ме удари... Удари ме тука отстрани към чейнето... като тръгна от колата изкарва си ръката от колата и стреля с пистолета", разказа пред БНТ потърпевшата Янка Андреева.

Майката и момиченцето са в шок и още не могат да преживеят уплахата си от инцидента, който с нищо не са предизвикали.

18-годишният младеж е задържан от полицията за едно денонощие в ареста. Срещу него е образувано бързо полицейско производство. Прокуратурата в Ямбол ще му повдигне обвинение за хулиганство.

Според Дойчин Дойчев, районен прокурор на Ямбол извършителят е на 18 години, неосъждан, няма регистрации за други противообществени прояви. "В момента не е в ареста, при повдигане на обвинението ще се извърши преценка дали да се вземат 72 часа и евентуално да се иска мярка задържане под стража...", каза Дойчев.

От прокуратурата съобщиха, че до края на седмицата делото ще бъде приключено и предадено в съда. За хулиганство Наказателният кодекс предвижда до 2 години затвор или пробация.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?