18 годишният уеб -администратор обвини БСП за партийната реклама на училищния сайт

Предизборният клип на БСП със секирата, който се появи като реклама в сайта на столичното 1 СОУ "Пенчо Славейков", бе свален в сряда.

Делян Митуцов, 18-годишният администратор на училищния сайт, заяви, че не е коректно БСП да разпространява реклами чрез системата на Google, през която всъщност черният PR на социалистите срещу Борисов и Костов се озовал на това място.

В съобщение, качено на сайта на училището той заявява: "Държа да поясня, че този сайт, неговият администратор и редакционният екип, както и училището, нямат нищо общо с тази или с която и да е друга партия. Рекламите, показвани на сайта, се изобразяват чрез рекламната система на Google и се въртят в множество български сайтове. Лично мое мнение е, че не е коректно съответната партия да разпространява реклами чрез споменатата система, имайки предвид, че както стана ясно, те могат да се появят на един училищен сайт, например. Въпреки всичко се извинявам за причиненото неудобство".

Митуцов учи информационни технологии в училище и на свободна практика се занимава с уеб дизайн и разработка на интернет приложения.

От Министерството на образованието и науката (МОН) съобщиха, че Регионалният инспекторат по образование в София проверява случая.

Преди ден от там заявиха принципна позиция, че разпространението на политическа пропаганда в училищен сайт е недопустимо.

От БСП обясниха пред Mediapool, че наистина са си платили за реклама чрез Google, но не уточниха колко. В партията демонстрираха изненада от станалото и заявиха, че не е редно политическа реклама да се публикува на училищна интернет страница.

Според запознати обаче отговорността в подобни случаи е на рекламодателя, който има серия от опции да ограничи появата на своето послание.

Споделяне

Още от ИЗБОРИ 2009