18 млн. лв. изхарчила досега БТК за социалната си реформа

1072 служители на БТК са напуснали компанията доброволно, съобщи в сряда Евгения Георгиева, директор на дирекция "Човешки ресурси" в телекома. До момента за социални разходи компанията е изплатила 18 млн. лева.

Преназначени са 142 служители, които са кандидатствали за нови работни места. С конкурс са назначени 67 нови служители, а за сметка на работодателя 729 души от персонала са продължили образованието и квалификацията си.

Георгиева съобщи, че в охранителната фирма, която БТК създава, ще бъдат назначени над 1000 служители. Първо ще се направи подбор за подходящи кадри от сегашните работещи в БТК, след което ще се пристъпи и към назначаване на външни хора.

Телекомът вече няма да управлява със свои служители почивните си станции в Златни пясъци, базата "Липите" в Банкя, Панчарево, Априлци, Равда, Батак, Св. Константин и Елена и Пампорово, каза още Георгиева. Същото се отнася и за барчетата и бюфетите в компанията. Автомати за храни и напитки ще бъдат разположени в сградите на дружеството.

Още от Бизнес

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: