18 жени подадоха оплаквания за сексуални посегателства в Дармщат, Германия

Момент от музикалния фестивал в Дармщат

Осемнайсет жени, участвали в музикален фестивал в германския град Дармщат, подадоха оплаквания, че са станали жертви на сексуална агресия. Арестувани са трима кандидати за убежище от пакистански произход, предаде Франс прес.

Полицията на Дармщат не изключва възможността да бъдат подадени и други оплаквания.

Сексуалните посегателства са били извършени през нощта на събота срещу неделя по време на фестивал на открито в центъра на града. Три жени още тогава са се обърнали към полицаите, които охранявали фестивала, и това е довело до ареста на трима търсещи убежище на възраст от 28 до 31 години, родом от Пакистан. Още петнайсет жени са се свързали със силите на реда по-късно, се казва в изявление на полицията.

Преди време Германия беше шокирана от груповите нападения срещу жени в новогодишната нощ в Кьолн. Според полицията те са били дело на мигранти от Северна Африка. Стотици жени станаха жертви на сексуален тормоз, изнасилвания и грабежи, извършени от често пияни мъже. Местните власти бяха обвинени, че бавно са реагирали на невижданата по мащабите си агресия.

Жертвите в Дармщат описаха подобен сценарий. Те обясниха, че са се оказали заобиколени от мъже, които ги подложили на нежелани сексуални контакти. Полицията уточни, че в момента изяснява дали нападателите са се опитвали и да оберат жертвите.

Полицията не съобщава никаква информация за заподозрените освен възрастта и националността им, но нейният говорител подчерта, че вероятно има и други извършители.

Според жертвите нападналите са били от Южна Азия.

По данни на местни медии на музикалния фестивал в Дармщат от 26 до 29 май са присъствали около 400 000 души.

Споделяне

Още от Европа

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?