Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

$181,5 млн. преки чужди инвестиции за първите три месеца на годината

0 коментара

181,5 млн.долара са преките чуждестранни инвестиции в България за първото тримесечие на тази година, съобщи председателят на Агенцията за чуждестранни инвестиции /АЧИ/ Павел Езекиев.Той уточни, че в тази сума не са включени постъпленията от приватизационни сделки.

По предварителни данни на БНБ, чуждите инвестиции са се увеличили с 43,7% в сравнение със същия период на предходната 2002 година.

Най-голям е делът на инвестициите във финансовия сектор, увеличение има в секторите на услугите, транспорта и телекомуникациите.

Според председателя на АЧИ, за подобряване конкурентноспособността на българската икономика е необходимо да се насърчават инвестициите в сектори, които са в растеж в европейски план - туризъм, високи технологии, специализирани индустриални технологии, енергетика.

Той допълни, че прогнозите на АЧИ до края на годината са чуждестранните инвестиции на зелено да достигнат 500 милиона евро.

Езекиев съобщи още, че от началото на 2003 г. АЧИ е осъществила над 100 индивидуални срещи с чуждестранни инвеститори от сферата на енергетиката, туризма, хранително-вкусовата и текстилната промишленост.

По БТА

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.