Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1827 са новите случаи на короанвирус, починали са още 103 души

5 коментара
Снимка: БГНЕС

Нови 1827 случая на коронаивирус са установени през последното денонощие. Направени са 36 141 теста, т.е. делът на положителните проби е малко над 5%. 80.5% от новозаразените не са ваксинирани.

Най-много са новите случаи в София – 396. В Пловдив положителните проби са 190, във Варна – 129, в Бургас – 107.

Тенденцията за намаляване на заболелите продължава, но броят на починалите остава висок. За изминалите 24 часа са регистрирани още 103 смъртни случая, с което общият им брой става 29 382. 95.5% от починалите през последното денонощие не са били имунизирани.

Малко над 5400 души се лекуват в болница в момента. 643 от тях са в интензивни отдлеления. Излекуваните през последното денонощие са 2130.

Още 18 835 дози ваксина са били поставени през последното денонощие. Изцяло имунизираните у нас вече са 1 828 842.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

5 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Valpet
    #5

    Ето какво казва един автор (Freddie Attenborough) за нежелаещите да се ваксинират тук: https://dailysceptic.org/reaping-the-whirlwind/

    “ … може би ще открият различни форми на култура, различни начини на живот; начини на живот, при които тялото на човек винаги е техен избор и телесната автономия е свещена; в които демокрацията има власт над епидемиологията; в която науката и медицината се държат под контрол чрез прозрачни, отговорни демократични процедури и процеси; в който погрешното правене на

  2. Stefan
    #4

    https://covid.tobel.bg/#map=6.403527241515273/2837988.63/5077837.48/0 Област Русе е единствената, която остава в тъмночервената зона. Намаляват новооткритите случаи, хоспитализациите и смъртните случаи. Страната уверено върви към жълтата зона. В задачата се пита какви вече излишни мерки бяха отменени от управляващите? Няма такива. По какви причини се крием под чадъра, след като дъжда е вече спрял?

  3. Solar Power
    #3
    Отговор на коментар #2

    Няма смисъл да се ядосваш. Те намалят с по 100 на ден :) Добре е за всички ! 100 глу пака по малко ... тъкмо и пенсионната система ще живне...

  4. БГаньо
    #2

    Не знам сега кой каун до колко общо има, ама по времето на кауна Ангелов смъртността беше стигнали 4,20% от заразените, после при кауна Кацаров спадна до 3,99% и сега пак се качва, като днес е 4,13%. И при двата кауна все сме си на първо място в ЕС. И се питам кауните ли са толкова виновни за това или всички ние с нашето вироглавство и провинциална мнителност относно ваксините.

  5. полк. Дрангов
    #1

    103, 103, 103 Още един ИЛ18 пилотиран от кауна с втори пилот Стойчо Мерзавцев

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.