Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

8% от хоспитализираните и 6% от починалите за деня са ваксинирани

20 коментара
8% от хоспитализираните и 6% от починалите за деня са ваксинирани

Ваксинирани са 12.75% от новорегистрираните случаи на коронаирус за деня, 8.63% от хоспитализираните и 6% от починалите. Това става ясно от обновените данни на единния информационен портал за коронавируса в петък. Тогава за първи път бяха публикувани общодостъпни данни за дела на ваксинираните сред заразените, починалите и приетите в болница.

В петъчния ден бяха регистрирани нови 1835 заразени с коронавирус, като 234 от тях или 12.75% са били ваксинирани, показват данните. Те са установени при 20 996 теста, т.е. положителните проби за деня са 8.7%.

Активните случаи са 41 752, от които в болница се лекуват 4919 души, 414 са в интензивни отделения. За първи път се публикуват данни за новопостъпилите в болница за деня, които са 684 души и от тях 59 или 8.63% са ваксинирани.

От починалите за деня 99 души ваксинирани са само 6 души или 6.06%.

Като ваксинирани в горната статистика се отчитат само хората със завършен ваксинационен курс.

Експерти отдавна призовават МЗ да разшири общодостъпните данни на портала за коронавируса и да покаже дела на ваксинираните сред лекуваните в болница и починалите като аргумент в полза на имунизацията.

Ваксинацията у нас продължава с бавни темпове - за изминалото денонощие са поставени 11 441. Изцяло ваксинираните в България вече са 1 298 936 души.  

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

20 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Free spirit
    #20
    Отговор на коментар #15

    Вторият аргумент беше майтап. Надавам се да не сме някакъв напълно различен биологичен вид от останалата човешка раса, но то е не едно, не две. Все наобратно.

  2. Guest787
    #19
    Отговор на коментар #17

    Ефективността на ваксините към "Делта" варианта е около 60%.На 100 ваксинирани, 40 се заразяват. Но смъртността при ваксинираните е около 10 пъти по-ниска.

  3. рептилиан
    #18
    Отговор на коментар #16

    Ти май очокваш врачанските селяни да разбират от науката статистика поне на интуитивно ниво. Аз знам хора с висше образование по икономика, които мразят статистиката. Естествено родени, израснали и възпитани в България.

  4. pepe
    #17

    Изглежда в България много хора си изкарват фалшиви сертификати за ваксинация. Иначе при около 20% от хората ваксинирани, 12% от заболелите за ден да са ваксинирани - това е почти в границата на статистическата грешка. Или ваксинират хората с плацебо /и не знам какво правят с ваксините/, или ваксините у нас почти не действат /може и да е защото не ги съхраняват правилно/, или, както споменах в началото - масово се снабдяват с фалшиви сертификати за ваксинация /от порядъка на примерно половината от издадените сертификати да са фалшиви/.

  5. аз ще кажа
    #16

    за такива като номер 8: КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ. Някои българи изглежда много бавно разбират. От 99 човека, които са отишли в един друг свят, 6 са имунизирани, а 93 не са. КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЯСНЯВА. Всеки си прави изводите.

  6. eagle_eye
    #15
    Отговор на коментар #14

    Специфичната българска физиология е абсурдно предположение.Няма логика и точно ваксинираните да не вярват в това, че заболяването е сериозно.В третият ви аргумент има някакъв смисъл.

  7. Free spirit
    #14

    Факт е че в други страни не е така. почти навсякъде другате тези проценти са под 10% (хоспитализациа) 1% починали. Така че има няколко обяснения за разликата: (а) фалишивите сертификати; (б) специфишна българска физиология; (с) когато не се чувстват добре голяма част от не ваксинираните българи не се тестуват и не отиват в болница тъй като по принцип не вярват в тази болест (е, и го ранасят разбира се).

  8. Иван Козов
    #13

    Извинете, тази псевдоинформация какво показва, какво пробутва, и от чий е публикувана?

  9. Горскио
    #12

    Не експери, нито медиите (за съжаление), ами хиляди обикновени хора и форумци със здрав разум от 9 месеца призовават да се даде информация колко процента от хоспитализираните и починалите с ковид-19 са ваксинирани. Тези данни показват ефективността на ваксините, по груби сметки около 60%. Обаче с данни за само един ден съествува опасност от манипулира не общественото мнение. Трябва това да се изнас всеки ден, подобно на другите данни за ковид-19

  10. Борис Б
    #11
    Отговор на коментар #8

    Аз, като безмозъчно, лигаво, човекоподобно, искам да ти подскажа, че това е равно на 94% от починалите са неваксинирани. 5% е точно статистическото изключение, а ако прибавиш фалшивите сертификати, изводът би трябвало да е ясен.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.