19 фирми искат концесии за терминалите Сомовит и Леспорт

Подадени са по десет заявления за участие в двата едностепенни неприсъствени конкурси за избор на концесионери на пристанищните терминали Сомовит и Леспорт, съобщиха във вторник от транспортното министерство.

Един от кандидатите - "Инмат", Раднево, е подал документи и за двата конкурса.

Към терминал Сомовит интерес имат още местната фирма "Интерпроект", варненската "Октопод-С", софийската "Валмекс", русенската "Норд груп", "Подемкран", Габрово, "Космос шипинг", великотърновската "Си-Ви-Ес" и троянската "Елма". Заявление е подала и кипърската "Ларчер Трейдинт Лимитед".

За пристанищен терминал Леспорт кандидатстват четири варненски фирми - "Интерком груп", "Ти Ай Метълс", "БМ Порт" и "Интерпорт България". Останалите заявления са на софийските дружества "Газтрейд" и "Трансимпекс", на "Портфлот-Бургас", на "ТЕЦ Марица 3", Димитровград, и "Полимери", Девня.

До 28 март ще стане ясно кого комисиите пускат до конкурса. Срокът за подаването на оферти от одобрените фирми е 30 дни от влизането в сила на решението за селектираните кандидати.

Терминал Сомовит е част от пристанището за обществен транспорт с национално значение Русе, а Леспорт - от пристанище Варна.

Споделяне

Още от Бизнес