19-годишен стана кмет на две села с пенсионери

19-годишен стана кмет на две села с пенсионери

Кандидатът на БСП Лъчезар Лазов спечели кметския пост в брезнишките села Долна и Горна Секирна, стана ясно в събота, след като на балотаж младежът победи кандидата на НДСВ Снежана Илиева с 87 на 71 гласа.

Лазов е най-младият кмет на населено място в страната – в края на този месец той навършва 19 години. В двете села живеят около 200 пенсионери и нито един млад човек.

Лазов тази година завърши средно образование в СОУ "В. Левски" в град Брезник с отличие. Той заяви, че ще кандидатства задочно право в Югозападния университет в Благоевград, но няма да изостави кметските си задължения.

Първото, с което ще се заеме като кмет, е запазването на пощенската станция. Ще решава и проблема с нерегламентираните сметища и режима на водата в двете съставни села.

Новоизбраният кмет разказа в понеделник пред ПРО.бг как ще изкара първите си минути на кметското място: "Ще седна на стола на кмета и ще си направя кафе."

Лазов каза още, че възнамерява да подобри инфраструктурата в родния си край. Той обаче призна, че няма да му е никак лесно, защото селата не разполагат със собствен бюджет, а разчитат на отпуснатите им пари от Общинския съвет в Брезник. "Единственото нещо, което един селски кмет може да направи, е да иска... пък каквото дадат", обясни младият кмет.

Лъчезар Лазов твърди, че спечелил 55% от гласовете на съселяните си главно с усмивка. Благодари обаче на Стефан Данаилов, който преди дни пътува до Долна Секирна, за да подкрепи лично кандидата на своята партия.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?