19-годишно момиче открито удавено в езеро в Стара Загора

19-годишно момиче открито удавено в езеро в Стара Загора

Студентка на 19 години от Стара Загора се е удавила в езерото "Загорка". Тялото ѝ е намерено сутринта навръх Йордановден от случайни минувачи, предаде БГНЕС.

Предполага се, че момичето само е скочило в ледените води. Свидетели видели разхвърляни по брега дамска чанта, обувки и бутилка уиски, изпита повече от половината, и сигнализирали в полицията. Вероятно момичето се е удавило в малките часове на 6 януари.

Охранителите на водоема не са видели нищо във въпросната нощ, но споделят, че след полунощ се излял пороен дъжд, който не позволявал да се види нищо. Тялото на момичето е извадено от езерото около обяд. Очевидци твърдят, че момичето е било облечено с връхна дреха. На брега имало безалкохолно, уиски и шоколад, а до тях и личния ѝ дневник.

Телефонът също бил хвърлен настрани и звънял до обяд, когато паднала батерията.

Документите на момичето били в чантата, благодарение на което било бързо идентифицирано. Според очевидци момичето е студентка и учи в София.

Една от версиите е, че студентката е изпила за смелост бутилката с алкохол и е влязла в ледените води, за да се самоубие. Тялото ѝ било открито недалеч от брега, където дълбочината е не повече от метър и половина, твърдят очевидци.

Споделяне

Още от България