2-ма души загинаха при катастрофа на автобус до Провадия

Двама души са загинали при катастрофа на пътнически автобус до Провадия, съобщиха от пресцентъра на МВР. Други 20 са били затиснати при произшествието. Спасителни екипи извозват пострадалите към болниците във Варна.

Тежката катастрофа е станала днес около 16 часа на магистрала "Хемус" до разклона за село Неофит Рилски, община Ветрино, предаде БТА.

Автобусът с марка "Мицубиши" е на фирма "Етап адрес" и е пътувал от София за Варна. Рейсът се е преобърнал на пътното платно, но до този момент не са изяснени причините за инцидента - дали причината е хлъзгав път, превишена скорост или друго. Шофьорът е в шок и все още не е дал показания какво точно се е случило.

20 от пътниците, които да били затиснати при катастрофата, се извозват с коли на "Бърза помощ" за Варна. Петима от пасажерите са били настанени за лечение без опасност за живота към 18, 30 часа, казаха от пресцентъра на МВР.

На мястото на инцидента са екипи на КАТ, РПУ-Провадия, РЗПАБ, "Бърза помощ" и Гражданска защита. Движението по магистралата в посока Варна е отбито в другото платно.

Споделяне

Още от България