20 експерти в гражданската квота

Шест са досегашните червени депутати, които БСП слага в листите по линия на т.нар. гражданска квота - проф. Андрей Пантев (Варна), Евгения Живкова (София - област), Весела Лечева (Велико Търново), Александър Арабаджиев (София - 25-ти район), Атанас Папаризов (Пловдив), Евгени Кирилов (Сливен). Левицата залага на двама хирурзи - проф. Радослав Гайдарски (Видин) и проф. Дамян Дамянов (Шумен). В момента в парламентарната група на социалистите няма нито един лекар.

Трети в Ямбол е собственикът на печатница "Демакс" и съсобственик на Инфорадио Петър Кънев.

"Червеното юпи" Георги Кадиев е втори в Бургас.

Професорът в УНСС и експерт по пазар на труда към Съвета на Европа Катя Владимирова е 8-а в софийския 23-ти район. В 24-ти кандидат е аграрният експерт Светла Бъчварова. Преподавателят в Софийския университет Руен Панчев е в Габрово. Директорът на пловдивската математическа гимназия Кирчо Атанасов е 4-и в Пловдив.

Писателят Дончо Цончев е вроти в Плевен, експертът по регионално развитие Донка Михайлова е в Ловеч, секретарят на кюстендилската адвокатска колегия Мая Манолова е трета, военният експерт и бивш началник на кабинета на вицепрезидента Ангел Марин, инж.Трифон Трифонов, е 3-и в Търговище.

От Смолян кандидат за депутат е конситуционалистът Георги Близнашки.

Споделяне

Още от България