20-годишен е задържан за пожара край Лесово

20-годишен е задържан за пожара край Лесово

Елховските полицаи са задържали 20-годишен мъж, заподозрян за пожара в землището на село Лесово, съобщи говорителят на МВР - Ямбол Татяна Павлова, цитирана от БТА.

Пожарът пламна на 3 август около 15,20 часа в тревиста местност край селото близо до границата с Турция и бързо обхвана площ от над 4000 дка. Заради силния вятър, високите температури и труднодостъпната местност огнеборци, военни и горски служители гасиха огъня в продължение на три дни. В овладяването се включи и военен хеликоптер, защото до мястото не можеше да достигне друга техника.

Изгорели са близо 4000 дка гориста местност, ливади и земеделски площи. Щетите са в процес на установяване. Задържаният е от селото. Полицията и прокуратурата продължават да разследват случая.

Досъдебно производство е образувано и за пожара в елховското село Вълча поляна, при който изгоряха две къщи и няколко стопански постройки. От полицията съобщиха, че се разследват всички версии, включително и за умишлен палеж.

В петък бе съобщено, че този пожар е окончателно ликвидиран. На място са останали да дежурят по един екип от пожарникари и горски служители.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?