20% ръст на приходите от търговия със стоки за бита

С 20% са се увеличил съпоставимите нетни приходи от търговията с битова техника и стоки за домакинствата през първите осем месеца на годината, в сравнение със същия период на 2003 г., съобщи в петък Националният статистически институт (НСИ).

Общото увеличение на приходите в търговията на дребно е 16.4 процента. Приходите от продажби на фармацевтични и медицински стоки са се увеличили с 13%, а на храни, напитки и цигари - със 7.3 на сто.

Нетните приходи от продажби в целия сектор "Търговия, ремонт и техническо обслужване на автомобили и мотоциклети, на лични вещи и стоки за домакинството" през първите осем месеца са нараснали с 13.1 % спрямо същия период на 2003 г. При търговията и ремонта на автомобили увеличението е 16.4 %, а в търговията на едро със стоки за бита и лични вещи - с 12.7 на сто.

Само през август реалният обем на нетните приходи се е увеличил с 16.1 % в сравнение със същия месец на 2003-та, като нарастването се наблюдава и в трите основни търговски дейности - търговия и ремонт на автомобили (19.1 %), търговия на едро (16.3 %) и търговия на дребно със стоки за домакинството (13.2 %).

И през август най-висок ръст се отчита при търговията с битова техника - 24.7 процента.

Споделяне

Още от Бизнес