200 спирки на градския транспорт в София ще са с електронни табла до края на годината

До 2007 година всички възлови спирки на градския транспорт в столицата трябва да бъдат оборудвани с електронни табла, каза в понеделник управителят на компанията за градски транспорт Васил Найденов. Той участва в семинар за развитието на обществения транспорт на територията на столицата.

До края на този месец ще бъдат поставени около 40 такива табла, а до края на годината броят им трябва да стане около 200, коментира зам. кметът по транспорта на столицата Велизар Стоилов.

Той допълни, че през март в София ще бъдат монтирани няколко пробни таймери за пешеходци, които ще отброяват продължителността на зеления сигнал на светофарите за пешеходци.

От другата седмица столична община започва поставянето на чугунени ограничители по тротоарите в опит да се попречи на автомобилите да паркират там. Първоначално такива ограничения ще бъдат поставени на ул. "Граф Игнатиев", а по-късно и на "Солунска". Ограничителите ще бъдат монтирани и на бул."Мария Луиза", в участъка между Централна гара и Лъвов мост, като общият им брой е около 2 200, уточни Стоилов.

По думите на зам.кмета, има силен интерес от страна на фирми за участие в тръжната процедура за концесията на подземни паркинги. Пет - шест фирми са закупили за една седмица документация за участие в процедурата.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?