Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

2000 въоръжени до зъби терористи чакат сигнал за атака срещу Шар планина

0 коментара

Най-малко 2000 албански терористи, въоръжени с най-модерно западно оръжие, са разположени на различни места на Шар планина над Тетово и чакат сигнал за атака, твърди независимият ежедневник "Дневник" в Скопие.

Позовавайки се на разузнавателни източници, изданието твърди, че албанските терористи са се спуснали в непосредствена близост до тетовското Кале, само на няколкостотин метра от пунктовете на македонските сили за сигурност. "Дневник" твърди, че терористите са облечени в черни маскировъчни униформи с емблеми на "УЧК" /албанското название на АНО / и нито един не е в цивилни дрехи. "На всеки сто метра в планината са разположени малки групи от по 5 до 10 човека. Всяка група има по един ръчен противосамолетен ракети "Стингър" от американско производство и няколко миномети от типа "Золя". В групите също така има и по един снайперист и една тежка картечница", пише вестникът.

Разузнавателните източници твърдели, че албанските терористи притежавали и десетина агрегата за електрическа енергия, компютърен център, съвременни средства за комуникация и голям брой автомобили. Нашите източници смятат, че по-големият брой терористи по Шар планина са жители на Тетово и околните села, а само 20 на сто са дошли от Косово, посочва независимото издание.

През изминалата нощ и днес преди обяд в районите на кризата споразумението за прекратяване на огъня между силите за сигурност в Македония и въоръжените албански формации като цяло бе спазвано, макар да бяха регистрирани и отделни провокации, без сериозни последици за армията и полицията, бе съобщено в Скопие.

Специалният пратеник на ЕС за Македония Франсоа Леотар поиска и Европейската комисия за демокрация чрез право, известна като Венецианската комисия, да помогне при изменението на македонската конституция и разрешаването на кризата в Македония, се казва в съобщение на Съвета на Европа, цитирано от ТАНЮГ.

Леотар е поискал от председателката на Комисията Антония Ла Пергола да изпрати веднага представители на Комисията в Скопие, които да се присъединят към международните експерти, работещи по промените в македонската конституция.

© Copyright Mediapool

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.