Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

2000 жители на Северна Македония се записаха за Covid имунизация у нас

1 коментар

Близо 2000 жители на Северна Македония с българско гражданство са се записали за имунизация срещу Covid-19 в двата мобилни кабинета, разкрити на граничните пунктове "Станке Лисичково" и "Златарево".

Българската държава осигури ваксините, а финансирането е с помощта на д-р Милен Врабевски, председател на фондация "Българска памет", съобщи БНР.

На граничния пункт "Станке Лисичково" ваксинирането започна малко след 10 часа, а желаещите да се имунизират бяха над 50.

В екипа, осигурен от д-р Врабевски, са двама лекари и четири медицински сестри. Д-р Николина Кръстева:

"Има силен интерес от гражданите от близкия район. Но имаме и хора, които пътуват от вътрешността на страната".

Горанчо Стоянов е българин от Северна Македония, който има бизнес у нас и днес е записал за ваксинация в мобилния пункт на границата цялото си семейство.

"Взехме номер и цялото семейство ще дойдем да се ваксинираме".

Близо половин година са продължили усилията на д-р Милен Врабевски за реализацията на идеята, която е насочена предимно към хората с български произход от Северна Македония.

"Говорим за работа в сложна епидемиологична среда, която включва до голяма степен гражданите на Северна Македония. Имаме 120 хиляди и повече паспорта там – т.е. ние сме длъжни да се погрижим за тези граждани. Затова ние решихме да направим този жест, по моя инициатива, но с решение на Министерски съвет, и да се погрижим и за тях. А ние сме и длъжни да го направим", каза д-р Милен Врабевски.

Имайте предвид, че това беше битка, която продължи около 6 месеца – да убедим предишната власт, че това нещо трябва да го направим", добави той.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

1 коментар

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. dimitardi100
    #1

    Браво ! Това е правилният път . Успех !

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.