Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

2007 може да е най-горещата година на планетата

4 коментара

2007 година може да се окаже най-горещата през цялата история на метеорологичните наблюдения. Такава е прогнозата на метеорологичната служба на Великобритания,  цитирана от ББС в четвъртък.

Очаква се, че следногодишната температура през тази година ще  бъде с 0,54 градуса по-висока от традиционните за планетата 14 градуса по Целзий. Това е с 0,02 градуса повече отколкото през 1998 г., когато е установен предишният рекорд.

Ръководителят на Център Хедли на британската метеослужба  Крис Фоланд обяснява затоплянето на климата с два фактора – с парниковия ефект, причинен от увеличаващите се обеми на изхвърляните в атмосферата въглеродни газови и аномалното топло течение Ел-Ниньо на северно-западното прибрежие на Южна Америка.

Британските учени смятат,че вероятността прогнозата им да се сбъдне е 60 процента.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

4 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. фери
    #4

    български и всякакви други по света,малки и големи мафиоти!При съдействието на идиоти политици!Не топло ,ами след някоя и друга година така ще ни припари под задниците ,че само опулени ще гледаме в небесата,дано от там да дойде помощ някаква!?

  2. Stenly
    #3

    която изхвърля 65% от вредните газове в атмосферата и отказа да подпише споразумението от Киото за ограничаване на вредните емисии. А у нас ако скоро циганите не бъдат поставени на мястото им с подходящи мерки, Б-я ще бъде покрита само с пънове.

  3. sss
    #2

    Pich, che shte e toplo - toplo shte e - za tova niama spor. Vyprosyt e, che ima po-goliama veroiatnost da biem recorda, otkolkoto - ne!!!Izviniavam se za latinicata.

  4. Mddaa
    #1

    Британските учени смятат,че вероятността прогнозата им да се сбъдне е 60 процента.Vseki statistik shte vi kaje tce vsitcko pod 80% e neseriozno da se govori a standarta e 95%. 60% moje i da hvarlish stotinka i da kajesh shte e toplo. Vav Fakulteta ima dve ciganeta ednoto kazva sha vali drugoto kazva nema da vali. Edno ot tyah poznava vseki den.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.